sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Mitä Malawin rakennushankkeelle kuuluu?


Tammikuussa tapahtuneen tulvakatastrofin seurauksena rakennushanke on pysähtynyt hetkeksi ja Malawin SOJEMI:n huomio on kiinnittynyt lähimmäisten auttamiseen. SOJEMI Finland on lähettänyt rahallista apua, jotta ihmisille, jotka ovat menettäneet kaiken (kodin, vaatteet, astiat, kylvetyn sadon) voidaan viedä joitain perustarpeisiin liittyviä tavaroita.

Rakennusprojektissa ollaan siinä tilanteessa, että paikallinen SOJEMI etsii arkkitehtia, joka tekisi koko 20 hehtaarin aluetta koskevan alustavan maankäyttösuunnitelman. Sen lisäksi on päätetty, että aletaan tehdä betonitiiliä tulevia rakennuksia varten. Tavallisten savitiilien polttamiseen tarvittaisiin valtavasti puuta ja sitä on vaikeaa ja kallista saada, joten siksi päädyttiin tähän betonitiilivaihtoehtoon.

Koulumme ovat tahoillaan lähettäneet rahaa Malawiin SOJEMI:n stipendiaattiopiskelijoiden koulumaksuja varten. Teimme koulujemme yhteisessä tapaamisessa täällä Suomessa päätöksen, että emme tällä hetkellä ota lisää stipendiaatteja ohjelmaamme. Näin keräämistämme rahoista jää jotakin käytettäväksi myös rakennusprojektiin.

Uusien suomalaisten yhteistyötahojen löytäminen olisi mahtava juttu!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti