tiistai 5. syyskuuta 2017

Maa-aluetta tasoitettiin
Malawissa, yhteistyöhankkeemme jo hankitulla maa-alueella, on meidän kesämme aikana tehty jo jotain muutakin näkyvää kuin silta ja tie: alueelle on tasoitettu kaksi aluetta, joista toiselle on tarkoitus rakentaa monitoimihalli, jonka yhteyteen tulee toimisto- ja varastotilat, ja toiselle jalkapallo-ja netball-kentät.


Jotta rakentamaan päästään, on jo hankittu käsikäyttöinen betonitiilien tekemiseen tarkoitettu laite. Niitä on tarkoitus hankkia pari lisää ja kouluttaa miehiä niiden käyttöön, jotta tiilien määrä saadaan kasvamaan nopeasti ja päästään rakentamaan. Myös sementtiä siis tarvitaan tiilien tekemiseen ja siihenkin tarvitaan tietysti rahaa. Poltettuja savitiiliä ei Malawissa saa enää tehdä, koska ei ole tarpeeksi puuta niiden polttamiseen koviksi.

Maa-alueella olevan puuston hoitamiseen ja vartiointiin tarvitaan myös ahkeria käsiä ja rahaa. Jo pari vuotta on alueella ollut palkattu vartija, joka pitää huolen siitä, että paikalliset ihmiset eivät hakkaa tontin puita polttopuikseen. Blue gum -puista halutaan kasvattaa ihan kunnollinen metsä alueelle.

Kiireisin tarve rahasta on koulumaksujen maksamiseen. Olemme keväällä kustantaneet 61 oppilaan koulumaksut ympäri Malawia. Näin monen oppilaan yksi lukukausi maksetaan 1300 €:lla ja juuri tällä viikolla lähetämme rahaa sekä tämän että seuraavan lukukauden koulumaksujen kustantamiseen. Jos saisimme lisää yhteistyökumppaneita jakamaan kustannuksia, voisimme jatkaa opiskelijoiden tukemista ammatilliseen ja korkeakoulutukseenkin asti. Mutta tällä hetkellä pysymme peruskoulutuksessa.

Yhteistyökumppanimme SOJEMI pyrkii rekisteröitymään paikallisen Malawi Revenue Authorityn (MRA) jäseneksi saadakseen verovapaan maahantuonnin. Sen jälkeen esim. kontin lähettäminen Malawiin verovapaasti onnistuisi. Voidakseen rekisteröityä, SOJEMIn täytyy selvittää tarkoin mm. rahankäyttönsä valtiolle, ja siihen tarvitaan ammatti-ihminen ja hyvä tietokone kirjanpito-ohjelmistoineen. Kunnon läppäri onkin SOJEMIn yksi kiireisimmistä toiveista. Malawista ei tehokkaita läppäreitä valitettavasti saa, joten tarkoitus on viedä sellainen täältä Suomesta jonkun sinne matkaavan mukana.

Tulevana lauantaina 9.9 Keski-Uudenmaan kristillisellä koululla kävellään, juostaan ja pyöräillään taas Malawin lasten ja nuorten hyväksi. Toivottavasti moni hyväntahtoinen taho lähtee sponsoroimaan aktiivisia oppilaitamme heidän tavoitteessaan hankkia rahaa näiden tärkeiden tarpeiden täyttämiseksi! Jo tasoitettu alue monitoimihallin rakentamiseen.Betonitiilien tekemiseen tarkoitettu "kone". Näitä aiotaan ostaa kaksi lisää ja kouluttaa miehiä niiden käyttämiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti