sunnuntai 16. elokuuta 2020

Koronaa...

 ūüĎé

Niin vaan tuo mokoma pandemia häiritsee kaikkea ja siten myös avustusprojektimme toimintaa. Raha sentään liikkuu, joten alkuvuodesta 2020 sekä Espoon että Keski-Uudenmaan kristillisen koulun avustukset saatiin lähetettyä Malawiin ja alkuvuoden koulumaksut tuli maksettua. Emme kuitenkaan voineet nostaa tuettujen oppilaiden lukumäärää vuoden vaihteesta lähtien niin kuin oli suunniteltu, koska Suomen pään tuotto on edelleen niin pientä. Tarvitsisimme lisää yhteistyökumppaneita tehdäksemme tuon.

Todettuja koronatapauksia on Malawissa tällä hetkellä noin 5000 ja kuolemia 154. Asukasluku on noin 18 miljoonaa. Koska testauspaikkoja on vain muutama koko maassa, nuo luvut eivät kerro koko totuutta. Malawi ei ole kuitenkaan tällä hetkellä kokonaan suljettu ja kokoontumisia ei ole juurikaan rajoitettu. Maski pitää olla päällä erilaisissa virastoissa ja kaupassa asioidessa.

Kanalarakennuksen viimeistely ja ensimmäisen kananpoikaerän osto jäivät tekemättä koronan takia (myytävien kanojen hinnat ovat romahtaneet, koska kanan syöminen ei ole tärkeintä juuri nyt ja tuottajia on kuitenkin aika paljon). Tällä hetkellä kanalarakennusta käytetään kokoontumistilana siihen asti, että on kannattavaa ostaa ensimmäinen kananpoikaerä kasvatettavaksi. Rakennusprojekti kokonaisuudessaan edistyi keväällä kuitenkin sen verran, että maa-alueelle saatiin raivattua jalkapallo- ja netball kentät, jotka ovatkin jo kovassa käytössä.

Koulut sulkeutuivat Malawissa huhtikuussa ja ovat edelleen kiinni. Koulumaksuille ei siis juuri nyt ole tarvetta, mutta kes√§kuun alussa KUKKO (Keski-Uudenmaan krist. koulu) l√§hetti silti Malawiin 1500 e seuraavaa lukukautta varten. 

T√§ll√§ hetkell√§ nuorilla ja lapsilla on tekemisen tarvetta, koska et√§koulu on siell√§ aika mahdoton jo ajatuksenakin. On jo raportoitu mm. ett√§ teiniraskaudet ovat r√§j√§hdysm√§isesti lis√§√§ntyneet joillain alueilla, koska nuoret eiv√§t ole koulussa. Siksi tutun l√§hettiperheemme (Sozelat, Fidan l√§hettej√§) SOJEMI Malawin sis√§ll√§ tekem√§ nuorisoty√∂ onkin tosi t√§rke√§√§. Toiminnassa on mukana lapsia ja nuoria, kristittyj√§ ja muslimeja. Toimintamuotoina ovat jalkapallo, netball (tyt√∂ille), ylistysmusiikki-ryhm√§ ja erilaiset raamattupiirit ja kasvuryhm√§t, jotka kokoontuvat Sozelan kodissa tai pihalla. 


     Netball-harjoitukset menossa kansallisen tason entisen pelaajan johdolla 

     uudella pelikentt√§alueella.


    Nuorempien poikien futisjoukkuetta. Sek√§ jalkapalloon ett√§ netballiin pallot on hankittu 

    Antaessaan saa -rahoilla.


                                Sozelan perhe tekee t√§rke√§√§ ty√∂t√§ nuorten parissa.


Kotipuolessa tapahtuvan ty√∂n lis√§ksi SOJEMI k√§vi kes√§kuussa evankelioimisreissulla er√§√§ss√§ et√§isess√§ kyl√§ss√§ (70 km kaupungista). Siell√§ pelattiin jalkapalloa ja netballia (nuoret siis mukana) ja julistettiin evankeliumia ja tuloksena noin 30 ihmist√§ antoi el√§m√§ns√§ Jeesukselle. Nyt SOJEMI on sitoutunut k√§ym√§√§n kolmen kuukauden ajan joka sunnuntai opettamassa tuota uusien kristittyjen ryhm√§√§ ja alku onkin ollut lupaava. Uusi keskus on syntynyt. 

Uuden keskuksen innokkaita oppijoita uusien Raamattujensa kanssa. Keskellä takana Sozelan pariskunta, Gift ja Ulla, edessä kyykyssä maski päällä Mr Mtendere (hra Rauha), joka oli allekirjoittaneenkin työtoveri aikoinaan SOJEMIn työssä.


Allekirjoittaneen piti mennä kesäkuussa Malawiin, mutta matka siis peruuntui. Kuitenkin jossain vaiheessa on taas tarkoitus mennä siellä käymään ja silloin pystyn viemään tavaraakin taas mukanani.

Rukoillaan, ettei korona pääsisi leviämään Malawissa, jossa hoitoa ei oikeastaan ole tarjolla.

Terveisin,

Ulla K.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti