torstai 2. toukokuuta 2013

Taustatietoa projektille

Antaessaan saa (Giving is receiving) on Espoon ja Keski-Uudenmaan kristillisten koulujen yhteinen kehitysyhteistyöhanke, jonka tarkoituksena on auttaa Malawilaisia nuoria ja lapsia kohti parempaa tulevaisuutta.

Malawin väestöstä (n. 12 milj.) yli puolet on alle 15-vuotiaita. Koulunkäynti ei ole kaikille läheskään itsestäänselvyys ja etenemismahdollisuudet elämässä ovat melko heikot ilman koulutusta. Me Antaessaan saa -projektilaiset tahdomme auttaa näitä lapsia ja nuoria saavuttamaan unelmiaan. Keräämme rahaa erilaisilla tempauksilla ja lahjoituksin, jotta saamme maksettua joidenkin lasten koulumaksut, hankittua vapaa-ajan palloiluun välineitä ja rakennettua nuorille toimipisteen, jossa he voivat oppia lisää ja kohdata toisiaan.

Malawi on maailman kymmenen köyhimmän maan joukossa ja sijaitsee Keski-Afrikassa, Saharan eteläpuolella. Sen naapurimaita ovat Sambia, Tansania, Mozambik ja Zimbabwe. Malawilla ei ole merenrantaa, mutta sen sijaan sillä on yli 600km pitkä Malawi-järven ranta, joka tarjoaa mahdollisuuden sekä rentoutumiseen että paikallisten asukkaiden kalastusyrittämiseen, joka on yksi ranta-asukkaiden pääelinkeinoista. Malawi on pinta-alaltaan 1/3 Suomen pinta-alasta ja se on yhtä pitkä maa kuin Suomi. Pohjoisessa on viileää ylänköä, jossa talvikautena lämpötila voi yöllä pudota hyvin lähelle nollaa, jopa nollaan. Etelässä, Shire-jokilaaksossa, ollaan taas jatkuvasti hellelukemissa, eli talvella yölläkin on melko lämmintä.

Malawin maisemaa värittävät pienet ja vähän isommatkin vuoret (korkein huippu Mount Mulanje 3003 m). Puusto on hakattu miltei kokonaan polttopuiksi ja eroosio syö siksi maata. Tärkein elinkeino on maanviljelys ja tuotteina tupakka, tee ja ruokosokeri.

Kiinalaisia ja intialaisia näkyy kaupunkien katukuvassa paljon. Useat kauppiaat ovat muslimeja. Kuitenkin Malawi on kristitty maa, jolla on kristitty presidentti. Maassa on viime vuosina ollut hieman levotonta. Edellinen presidentti pimitti valtion varoja omaan "komeroonsa" useita miljoonia dollareita ennen kuin kuoli yllättäen sairaskohtaukseen. Nyt tilanne on rauhoittunut, mutta maan talous on edelleen tosi heikoilla. Ulkomaiset avustukset näyttelevät pääosaa maan budjetissa ja siksi tuollaiset ulkomaisen avun jäädyttävät väärinkäytökset ovat katastrofi maan taloudelle. Tällä hetkellä yhdellä eurolla on suuri ostovoima, joten apumme on todella merkityksellistä!

Tule sinäkin mukaamme rakentamaan parempaa tulevaisuutta näille ihanille, ahkerille lapsille ja nuorille! :)

Terveisin,

Antaessaan saa -projektin johtotiimit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti