perjantai 31. toukokuuta 2013

Ihan oikeita summia... :)

Vihdoin saimme Malawista joitakin ihan oikeita summia erilaisille tarpeille. :)

Lapsi- ja nuorisotyön pitkän aikavälin tavoitteet ovat kunnianhimoisia, suunnitteilla on nuorisokeskus/ammattikoulu ja orpokoti. Näiden toteutumisen edistämiseksi me voimme kerätä rahaa maa-alueen ostoon, tarvitaan vain 7 500 €. (Sen lisäksi urheilukenttä maksaisi 25 000€ ja monitoimihalli vajaat 400 000€.)

Ihan akuutteja tarpeita tuon maan ostamisen lisäksi olisivat koulumaksujen maksaminen joillekin köyhille lapsille. Alakoululaisen koulupuvun saa noin 6€:lla. (Alakoulu itse on ilmainen.) Yksi yläkoululainen tarvitsee vuoden koulumaksuihin 225€ ja koulupukuun 35€, yhteensä siis 260€/vuosi. Jatko-opinnot vuodeksi yläkoulun jälkeen (college) maksaa 475€.

Musiikki on malawilaisille tosi tärkeää ja siksi toiveena olisi, että nuoret voisivat saada soittimia. Soitinten ja äänentoistolaitteiden (niitä tarvitaan evankeliointityössäkin) hinta vaihtelee, mutta kaksi perussettiä saataisiin alle 10 000€:lla. (Kaksi siksi, että toinen setti menisi pohjoiseen, toinen etelään.) Tälle avulle olisi erityisesti tarvetta, koska lahjakkaita muusikoita löytyisi, muttei välineitä.

Musiikin lisäksi jalkapallo pojilla ja netball tytöillä (kori- ja käsipallon sekoitus) ovat todella suosittuja harrastuksia, mutta kentät ja varusteet puuttuvat. Usein pelataan muovipusseista kerityllä tai muuten itse kyhätyllä pallolla. Neljä jalkapallojoukkuetta ympäri Malawia varustettaisiin alle 5 000€:lla ja neljä netball-joukkuetta alle 2 500€:lla.

Orpokodin sadalle lapselle saisi pystyyn n. 170 000€:lla ja sen kuukausittaiset kulut olisivat n. 2 000€.

Mitä me sitten aiomme tehdä?
Meidän projektimme aikoo keskittyä koulumaksujen maksuun, palloilujoukkueiden ja muusikoiden varustamiseen ja tuon maa-alueen oston mahdollistamiseen. Jos rahaa tulee anteliaasti, voimme haukata isomman palan tästä rakennusprojektista... :)

Jokainen sentti on tärkeä, koska tällä hetkellä yhdellä eurolla saa 400MK (Malawin kwachaa), ja se on paljon. (Kaksi vuotta sitten kurssi oli 1€=200MK!) Meidän pieninä pitämämme summat tulevat suuriksi Malawissa. Jumala voi tehdä paljon "pienen pojan eväillä"...

Nyt vain sitten antamaan sen mukaan kuin Jumala on sinulle hyvyyttään suonut!

Kysy lisää kommenteissa (miten lahjoittaa yms.), niin kerromme.


Terveisin,

Antaessaan saa -tiimit Espoosta ja Järvenpäästä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti