sunnuntai 5. toukokuuta 2019

Taas vastoinkäymisiä, mutta...

Eteläinen Malawi joutui syvän ja vahvan syklonin (Idai-niminen)
kouriin maaliskuun alkupuolella (saman, joka teki tuhojaan Mosambikissa). Tulvat veivät Malawissa noin 200 000 ihmiseltä kaiken - kodin, juuri kypsymässä olleen sadon, irtaimiston ja joiltakin myös läheisiä ihmisiä. Tuska ja hätä on siis suuri!

Kuva on otettu ystäväni Facebook-päivityksestä
pahimman tilanteen aikaan. Malawissa kuoli joitakin
kymmeniä ihmisiä tulvan takia.
Keski-Uudenmaan kristillinen koulu keräsi hätäapua tulvan uhreille. Saimme viikossa kokoon 1 500 euroa, jotka lähetettiin Malawiin välittömästi. Rahat menevät ruoan, vaatteiden ja perustarvikkeiden hankkimiseen näille ihmisille.

Juuri tällä hetkellä kolera on vakava ongelma tulva-alueilla. Tulviva vesi on sekoittunut kaivovesiin ja bakteerikannat siis päässeet turmelemaan juomaveden, jonka takia sairastutaan. Puhtaan veden (ja myös muun avun) saanti alueille, joilta sillat ja tiet ovat pyyhkiytyneet pois, on vaikeaa. Apua siis tarvitaan.

Kehitysyhteistyöprojektimmekin kohtasi pieniä takapakkeja. Maa-alueelle vievä silta jäi tulvivan puron keskelle. Itse silta pysyi hienosti paikallaan, mutta vesi vei maa-aineksen sen kummaltakin puolelta, joten tie sillalle täytyy rakentaa uudelleen. Myös jo aloitettu kanala-rakennus koki kovia. Yksi jo osittain rakennetuista seinistä romahti. Nämä ovat kuitenkin pieniä murheita siihen nähden, mikä on joidenkin tilanne. Tiedossa on nälkävuosi monelle, monelle perheelle.

Apua lähetetään edelleen aina silloin tällöin tähän tulva-aputarkoitukseen ja muuten tuemme kouluna edelleen koulumaksujen maksamista sekä tuota rakennusprojektia. Jumala ei malawilaisia jätä emmekä mekään! Siunataan heitä niin rukouksin kuin rahoin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti